Afgelopen: LiveSession 16 met SSHT! en Stereoseat
31/03, 20u  -  leden €2, niet-leden €2.50

--- LiveSession 16 op Facebook ---

Er zijn nog zekerheden in de wereld, en één daarvan is dat we er na elke Live Session opnieuw zijn met een nieuwe editie! Deze keer gaan we de experimentelere kant op met 2 Gentse ensembles. De één heeft invloeden van onder andere Jezus Christus en Kanye West, en de ander bevat leden uit verre van onbekende bands, spannend!

SHHT! is een gloednieuwe formatie uit Gent die met hun strakke grooves en dartel gebeuk menig mens laat lachen en huilen. Invloeden van onder meer Kanye West, The Beatles en Jezus Christus vormen de eclectische bakermat waaruit dit vijftal hun eigenheid ontspruit. Hun liveshows zijn een energieke ervaring balancerend tussen aardbevingen in Haïti en drugs pakken op een kermis. Shht is klaar om de wereld te veroveren.

Stereoseat: Wat hebben Kenji Minogue, Delavega, Absynthe Minded en Chrome Yellow gemeen? Geen bal! Daarom richtte Tom Van Dorpe (Chrome Yellow) in 2011 samen met Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded) Stereoseat op. De amps werden gecranked en samen met David Van Glabeke (Kenji Minogue) en David Van Belleghem (Delavega) knalden de eerste songs richting publiek.
Toen Maarten De Meyer (Vive La Fête) de toetsen overnam van Sergej veranderde ook de stijl. De gitaren werden naar beneden getuned, de whammy's gesmeerd en nu hebben ze het recept voor wat de sound van Stereoseat goed kan omschrijven: met ballen, van die grote, met veel haar op. Hun eerste plaat, Safety Car Crash, is net uit in eigen beheer en alle nummers zijn onmiskenbaar Stereoseat. Vergelijkingen met de sound van Millionaire, Girls Against Boys vallen geregeld maar zelf houden we het liever bij ballen. Van die grote!