Afgelopen: LiveSession 15: Grimmsons, State of Awakening, EOTM, Dixtaper
17/02, 20u  -  leden €2, niet-leden €2,50  -  geen VVK

--- LiveSession 15 op Facebook ---

Brace yourself.... WINTER IS COMING. Hoe graag sommigen onder ons ook een winterslaap zouden doen, met de vele etentjes, feestjes en katerdagen in het vooruitzicht en de (opnieuw veel te snel) naderende examenperiode zal daar niet veel van in huis komen. Maar niet getreurd, na deze periode van vuurwerk en uitstelgedrag zijn we er opnieuw om jullie te voorzien van kwaliteit op het podium! Deze keer gaan we opnieuw de iets hardere kant op, kwestie van 2017 goed in te zetten.

Grimmsons is een vierkoppige band uit het Antwerpse. Zoals bij iedere band, maar altijd anders, ontstond een bepaalde chemie tussen de leden. Ook al hoor je duidelijke invloeden van onder andere post-rock en sludge tot new wave en postpunk, je kan deze band niet in een bepaald hokje steken. Ze omschrijven zichzelf dan ook eerder als intens, luid en hartstochtelijk.

State Of Awakening is ontstaan in 2008 en heeft sindsdien al verschillende shows gespeeld waarbij ze het publiek verbluft achterlieten. Ze spelen metalcore zoals het hoort en deelden het podium met nationale én internationale kleppers als Leng Tch'e, As Prayers Fail, More Than Meets The Eye, ...

Eyes on the Machine is een nieuwe band ontstaan uit gevestigde waarden zoals Drums 'n Guns en Idealus Maximus. Hun muziek kan je omschrijven als heavy riffing met een ferme klok van een stem die alles samen brult. Zeker iets om naar uit te kijken!

Dixtaper wil niet in een bepaald genre geduwd worden, maar om het makkelijk te maken zullen we hun muziek omschrijven als stoner-metal-hardrock. Ze zijn in 2009 ontstaan en hebben hun roots in Zwevegem. Ze schrijven eerlijke muziek die recht door het bot gaat en hebben al menig publiek wild gemaakt. Hun invloeden zijn onder andere Queens Of The Stone Age, Torche, Truckfighters, ...